Pismenost in kultura Kijevske Rusije: Prevodi in komentarji izbranih tekstov (Založba Univerze v Ljubljani, 2019)
Moskva in Kijev v zadnjih letih pišeta novi poglavji v zgodbah o medsebojnih odnosih, pri tem pa je za obe strani ključna interpretacija zgodovine vzhodnoslovanskega prostora v zadnjem tisočletju. V besedilih, ki jih z izčrpnimi komentarji in spremnimi študijami v knjigi predstavljamo slovenskemu bralcu, stopamo na začetek te zgodbe. Štiri pomembna vzhodnoslovanska besedila iz 11. in 12. stoletja, ki dopolnjujejo predstavo o začetkih vzhodnoslovanske kršcanske pisne kulture, kot jo prinaša Pripoved o minulih letih (Ljubljana: Znanstvena založba FF, 2015), bralcu omogočajo, da si ustvari celovitejšo sliko o začetkih skupne ruske, beloruske in ukrajinske zgodovine, predvsem pa se ob branju lahko prepriča, da aktualni boj za interpretacijo vzhodnoslovanske zgodovine ni nekaj novega, saj so bile zgodovina in njene aktualizacije v središču zgodb vzhodnih Slovanov že od vsega začetka.