Uroki russkogo 2: semja - Komarova, Tatjana (Založba Univerze v Ljubljani, 2023)
V učbeniku se sistematično obravnava slovnica ruskega jezika, predvidena za začetno stopnjo (A1-B1) študija ruščine kot tujega jezika. Pri tem se upošteva možna jezikovna interferenca s slovenščino. Komunikativno naravnana besedila in dialogi v živi sodobni ruščini, ustne in pisne vaje za utrjevanje snovi ter slovnična pravila, poleg osnovnega jezikovnega znanja, ponujajo orodje za konverzacijo v različnih govornih položajih iz vsakdanjega življenja. Učbenik je nastal na podlagi tridesetletnih izkušenj poučevanja ruskega jezika na začetni stopnji na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Lahko se uporablja tudi na tečajih ruščine za odrasle ali pri samostojnem učenju.