Mini rokomet - elementarne igre: Učbenik za študente in trenerje SD 1 - Bon, Marta; Golob, Rok (Založba Univerze v Ljubljani, 2024)
V pričujoči publikaciji avtorja poleg nekaterih teoretičnih izhodišč, predstavljava vrsto elementarnih iger, ki večinoma vsebujejo elemente rokometne motorike. Predvsem pa gre pri tovrstnih igralnih oblikah za radostno, sproščeno vzdušje in prijateljsko tekmovalnost, ki skoraj praviloma pri takšni obliki vadbe nastajaj. Zdi se namreč, da se te pozitivna naravnost pri različnih oblikah športne vadbe, vse bolj nekako umika iz športnih dvoran in telovadnic. Morda se prav vidik zabavnosti in igrivosti pogosto kar nekako zanemarja, čeprav znanstvena in strokovna literatura poudarja, da imajo igre otroštvu izjemno pomembno vlogo v razvoju. Ne le, da spodbujajo telesno aktivnost, temveč tudi razvijajo socialne, čustvene in kognitivne sposobnosti.