Analiza in nadzor zdravil: Učno gradivo za vaje - Pajk, Stane; Hrast Rambaher, Martina; Knez, Damijan; Ilaš, Janez (Založba Univerze v Ljubljani, 2025)
Pri vajah iz Analize in nadzora zdravil se ne ukvarjamo le z enačbami in laboratorijskimi napravami; gre tudi za razvoj zavesti o natančnosti, odgovornosti in etičnem ravnanju. Gre za ključ k razumevanju farmacevtske analize zdravil, kjer sta skrbno opazovanje in natančno delo ključnega pomena. Kot študenti ne oblikujete le svoje nadaljnje kariere, temveč s svojim delom potencialno vplivate na zdravje in dobro počutje številnih uporabnikov farmacevtskih izdelkov, kar vam kot bodočim farmacevtom nalaga veliko odgovornost. Analiza in nadzor zdravil ni le še en predmet; gre za pomembno orodje pri zagotavljanju varnosti in kakovosti zdravil, ki spreminjajo življenja milijonov. To je znanost, ki pomaga preveriti kakovost in čistoto zdravil, razumeti, kako le-ta delujejo, in prepoznati morebitna tveganja (povezana z njihovo uporabo). Te vaje vas bodo seznanile z osnovami analitskih pristopov, ki so temelj pri razvoju, proizvodnji ter nadzoru kakovosti farmacevtskih izdelkov.