Timsko delo v socialnem delu - Rape Žiberna, Tamara; Ronchi, Katja; Hunjet, Andreja; Denša, Aleksandra; Kejžar, Anamarija; Grebenc, Vera; Kodele, Tadeja; Rihter, Liljana; Šugman Bohinc, Lea; Flaker, Vito; Kustec, Klavdija; Šugman Bohinc, Lea; et al. (Založba Univerze v Ljubljani, 2025)
V monografiji, ki obsega sedemnajst poglavij, predstavljamo timsko delo kot ključni način dela v praksi socialnega dela. Monografija je sestavljena iz treh delov, pri nastajanju katerih je sodelovalo šestnajst avtoric in avtorjev. V prvem delu predstavimo konceptualni okvir, ki osvetljuje pomen medpoklicnega sodelovanja, terminologijo timskega dela ter temelje za ustvarjanje etičnega in strokovnega delovanja. V drugem delu poglobimo razumevanje dinamik razvoja, vodenja in evalvacije timov, pri tem pa pojasnimo pomen vloge uporabnikov in inovativne pristope, kot je uporaba ustvarjalnih dejavnosti. Tretji del pa ponuja vpogled v prakso timskega dela v različnih organizacijah (od centrov za socialno delo, šol do organizacij na področju zdravstva) in razkriva specifike ter izzive na različnih področjih (npr. integrirana oskrba). Monografija združuje teorijo, raziskave in prakso ter prinaša dragocen prispevek k razvoju socialnega dela, hkrati pa omogoča nadaljnje raziskovanje in izboljšave na področju timskega delovanja. Knjiga je dragocen vir spoznanj in idej za strokovnjakinje in strokovnjake, raziskovalke in raziskovalce ter študentke in študente, ki si prizadevajo za učinkovitejše in etično timsko delo tako v socialnem delu kot tudi na drugih področjih.