Osnove sistema Združenih narodov - Sancin, Vasilka; T. Veber, Maruša (Založba Univerze v Ljubljani, 2025)
Knjiga Osnove sistema Združenih narodov avtoric prof. dr. Vasilke Sancin in doc. dr. Maruše Tekavčič Veber je interaktivna knjiga, namenjena tako študentom, kot tudi tistim, ki se z mednarodnimi organizacijami ukvarjajo v praksi ter širši strokovni in splošni javnosti. Sistemsko je razdeljena na dva glavna dela. V prvem so, po kratkem zgodovinskem uvodu, vključno z orisom Društva narodov, prikazani ustanovitev in delovanje OZN, njenih poglavitnih in pomožnih organov ter teles ustanovljenih v njenem okviru, prav tako pa ta del ponudi osnovni vpogled v nekatera temeljna vprašanja, kot so pristojnosti, privilegiji in imunitete, financiranje in odgovornost mednarodnih organizacij. Drugi del je posvečen mednarodnim organizacijam, ki so preko sporazumov z OZN, pridobile status specializiranih agencij in tako tvorijo del sistema ZN. Gre za delo, ki zapolnjuje pomembno vrzel v slovenski literaturi na področju mednarodnega prava, mednarodnih odnosov in tudi drugih družbenih ved.