The Tito-Stalin Split 70 Years After - Polona Šubelj; Jakovina, Tvrtko; Previšić, Martin (2020)
Filozofski fakulteti v Zagrebu in Ljubljani sta 29. in 30. junija 2018 organizirali mednarodno konferenco znanstvenikov iz desetih držav. Dogodek se je pričel s slavnostno otvoritvijo v spominskem parku Miroslava in Bele Krleže na dan sprejema resolucije Informbiroja ter s tem tudi izbruha spora, ki je ključno zaznamoval pot jugoslovanske notranje in zunanje politike. Pričujoči zbornik prinaša nekatere prispevke, ki so bili predstavljeni na konferenci.