Naloge iz Excela - Keržič, Damijana (2024)
Pred vami je zbirka nalog iz Excela, ki dopolnjuje e-učbenik Uvod v Microsoft Excel 365 in je namenjena študentom Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani. Vsebina je tako nekoliko bolj prilagojena študijskemu programu in konceptu dela študentov fakultete, je pa gradivo lahko v pomoč tudi vsem, ki se z uporabniško programsko opremo srečujejo pri svojem vsakdanjem delu. V gradivu so uporabljeni slovenski izrazi, ki so skladni s tistimi, ki jih uporablja slovenska različica programa.Pomembni elementi Excela, ki jih naloga vključuje, so zapisani v naslovu naloge. Pred navodili naloge je navedena datoteka, ki jo potrebujete za delo, ter opis podatkov. Za navodili je dodana rešitev naloge. V primeru, da je rešitev tabela, ki se razteza prek več strani, je prikazana le prva stran. Če rešitev obsega več delovnih listov, je levo zgoraj zapisano ime delovnega lista z rešitvijo. Naj vas pri tem opozorimo, da pretvorbe v PDF datoteko lahko popačijo oblikovanje (debelino črt, barvo, ipd.), prav tako na barve in pisavo lahko vplivajo različne verzije MS Excela.Vsaka naloga se začne z odpiranjem navedene datoteke in ob koncu shranjevanjem, če seveda želite svoje delo obdržati. Navodilu posameznega koraka naloge, označenemu s številko, lahko sledijo kratki namigi o postopku reševanja, ki so označeni z alinejami. Ker pa je to zbirka nalog, ne vsebuje razlage snovi, ki jo študent dobi na vajah oziroma v učbeniku.Datoteke za delo so dostopne na naslovu https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?id=164823