Glasba in inkluzija v formalnem in neformalnem izobraževanju - Rotar Pance, Branka (2025)
Monografija dokumentira delo na področju povezovanja formalnega in neformalnega izobraževanja ter vključevanja ranljivih skupin skozi glasbo. Združuje prispevke študentov različnih letnikov, ki raziskujejo vpliv glasbe na posameznike z disleksijo, ADHD, motnjami v duševnem razvoju in kroničnimi obolenji. Obravnava tudi glasbeno terapijo, prilagoditve poučevanja in skrb za duševno zdravje študentov glasbe. Prispevki ponujajo vpogled v inkluzivne pedagoške prakse, ki poudarjajo moč glasbe pri povezovanju in podpori posameznikov v različnih življenjskih okoliščinah ter odpirajo možnosti za nadaljnje raziskave.