Izpostavljamo

 • Psihologija prilagajanja novi realnosti: izbrane raziskovalne teme v času pred in po uvedbi cepljenja proti covidu-19

  PSIHOLOGIJA

  Izpostavljamo

  Monografija ima dva dela. Prvi del se nanaša na obdobje izbruha pandemije covida-19, ko smo se z njo ljudje soočili povsem nepripravljeni. Drugi del zajema obdobje po razvoju cepiv proti covidu-19.

  Preberi več
 • Religiologija, religija, sveto: izbrani spisi

  SOCIOLOGIJA

  Izpostavljamo

  Pričujoča monografija je strokovno-znanstvena relevantna sociološka in religiološka študija o sistemih, ki v sebi povezujejo in združujejo religiozno-etično vsebino, filozofsko-spoznavne pojme ter etično-moralne kriterije in navodila.

  Preberi več
 • Spomin jezika, jezik spomina: študije o pesniškem jeziku

  PRIMERJALNA KNJIŽEVNOST

  Izpostavljamo

  V knjigi s poetično zvenečim naslovom Spomin jezika, jezik spomina avtor obravnava ponavljanje kot temeljni motor pesniškega jezika, ki vselej vsebuje in ohranja spomin jezika.

  Preberi več

Založba Univerze v Ljubljani ima dolgo tradicijo izdajanja najnovejših raziskovalnih dosežkov vseh znanstvenih ved, ki jih združuje 26 fakultet in akademij Univerze v Ljubljani. S približno 200 novimi naslovi na leto se uvršča med največje znanstvene založbe v Sloveniji in v osrednji Evropi ter tako pomembno prispeva k prepoznavnosti Univerze v Ljubljani kot osrednje znanstvene institucije pri nas.

V duhu oprte znanosti na Založbi UL urejamo spletni portal E-knjige Založbe UL.  Slednji temelji na odprtokodnem in brezplačnem sistemu (Open Monograph Press), knjižni naslovi pa so prosto dostopni v PDF-formatu, nekateri pa tudi v ePub formatu, ki omogoča lažje branje na telefonih in tablicah.